غرق شدن ده‌ها اوکراینی هنگام فرار از مرز‌ها حملات موشکی و پهپادی حزب الله به نهاریا و حیفا (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) درگیری مبارزان مقاومت و نظامیان صهیونیست در کرانه باختری (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) مخبر: تمام همینه آمریکایی‌ها و اسرائیل درهم شکسته است | این روزها غم مضاعفی بر دل داریم مالدیو ورود اسرائیلی‌ها را ممنوع کرد زلنسکی: پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا، شکست سختی بر اوکراین تحمیل می‌کند آژیر هشدار در سرزمین‌های اشغالی از بیم رخنه پهپادی به صدا درآمد حمله موشکی مقاومت فلسطین به نظامیان صهیونیست (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) حملات موشکی گسترده حزب الله به شهرک اشغالی «کریات شمونه» + فیلم (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) کاخ سفید بار دیگر توپ را در زمین حماس انداخت ترامپ: رای دادگاه نیویورک علیه من از سوی عموم مردم پذیرفته نمی‌شود حادثه دریایی جدید در غرب یمن (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) عربستان در کنفرانس اوکراین شرکت نخواهد کرد تظاهرات صهیونیست‌های افراطی علیه بررسی لغو معافیت آن‌ها از سربازی در دادگاه عالی + فیلم گالانت: هرگز حکومت حماس در نوار غزه را نمی‌پذیریم چند عملیات‌ گردان‌های قسام در دویست‌وچهلمین روز جنگ غزه (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) شرط مصر برای بازگشایی گذرگاه رفح تلفات جدید ارتش رژیم صهیونیستی در غزه رئیس‌کل دادگستری خراسان‌رضوی: سلامت انتخابات و جلب مشارکت اولویت است اصلاحیه قانون انتخابات ریاست جمهوری برای اجرا ابلاغ شد (۱۳ خرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

وزیر صمت: یکی از دلایل عضویت ایران در بریکس، قدرت صنعتی کشور است

  • کد خبر: ۱۸۲۱۴۲
  • ۱۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۹
وزیر صمت: یکی از دلایل عضویت ایران در بریکس، قدرت صنعتی کشور است
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: پس از انقلاب اسلامی اهداف بزرگی محقق شده به طوری که امروز ابرقدرت روسیه توربین گاز را از ایران وارد می‌کند و یکی از دلایل عضویت ایران در بریکس قدرت صنعتی است.

به گزارش شهرآرانیوز، عباس علی‌آبادی در دیدار با نماینده، ولی فقیه در استان مرکزی با اشاره به ظرفیت‌های استان مرکزی اظهار داشت: استان مرکزی از استان‌های دارای ظرفیت‌ها خوب کشور است به طوری که این استان یکی از قطب‌های اصلی صنعت کشور است و در زمان شکل‌گیری صنایع در استان جمعیت اراک به عنوان مرکز استان بالغ بر ۲۵۰ هزار نفر بوده درحالی که امروز این رقم به ۶۰۰ هزار نفر رسیده که در عین حال جمعیت شاغل در صنایع کمتر شده و متاسفانه اهداف اصلی تحقق نیافته است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: یکی از مشکلات در استان مرکزی کمبود آب است و باید چرخشی از اقتصاد مبتنی بر کشاورزی به سمت اقتصاد با محوریت صنعت صورت گیرد و در تامین آب اراک در آینده ممکن است با چالش جدی روبه‌رو باشیم، این درحالیست که اکنون استفاده بهینه و بازچرخانی آب صورت می‌گیرد، اما برای جمعیت فعلی کفایت نمی‌کند.

وی تصریح کرد: سیاست‌های توسعه جمعیت از سیاست‌ها و برنامه‌های اصلی و مورد توجه است و باید برای آب و بهره‌وری بیشتر در آب و انرژی تدبیری جدی داشت بنابراین باید توسعه صنایع با نیاز کمتر به انرژی، صنایع کم آب‌بر و کشاورزی کم آب‌بر در کشور برنامه‌ریزی شود و اگر بتوانیم شرکت‌های بزرگ استان را فعال کرد، دیگر صنایع را نیز می‌توان فعال کرد و اگر بتوان برای صنایع استان کار و پروژه‌های بزرگ تعریف کرد می‌توان توسعه را رقم زد.

علی آبادی با اشاره به دستاورد‌های انقلاب اسلامی گفت: پس از انقلاب اسلامی اقدامات خوبی صورت گرفته و اهداف بزرگی محقق شده به طوری که امروز ابرقدرت روسیه توربین گاز را از ایران وارد می‌کند و یکی از دلایل عضویت ایران در بریکس قدرت صنعتی است و استعداد‌های بالایی وجود دارد، البته باید تلاش بیشتری داشت چراکه در بسیاری از عرصه‌ها با قدرت وارد نشده ایم.

وی بیان کرد: در ابتدای حضور در وزارتخانه سندی مبتنی با اسناد بالادستی تدوین شده است، البته اسناد راهبردی در زمان تدوین بدون نقص نیست و باید بازنگری شود، اما می‌توان راهبرد‌هایی تدوین کرد و کشور را بر روی ریل درست قرار داد، مسئله اینجاست که آیا بخش خصوصی را باور داریم یا خیر؟ آیا دولت می‌خواهد متصدی باشد یا خیر؟ آیا سیاست خارجی اقتصاد محور است یا خیر؟ آیا اقتصاد کشور صادرات محور است یا خیر؟ اگر صادرات‌محور است، چگونه با موازین صادرات برخورد می‌کنیم و بحث ارز چگونه باید حل شود؟

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه تجارت باید پشتوانه صادرات و تولید باشد و مهار تورم از مسیر تولید صورت گیرد نه از مسیر واردات گفت: کشور در ابعاد صادرات سیاست‌هایی دارد که باید منطبق با سیاست‌های خارجی باشد، دیپلماسی اقتصادی بحث بسیار مهمی است که برنامه‌ای تدوین شده، اما تحولات بنیادین نیازمند زمان است، ولی پروژه‌های پیشگام برای تحول طراحی شده است.

او در پایان گفت: باید فکر کنیم که آیا ارز ارزان‌قیمت داده شود بهتر است یا قیمت را دستوری کنیم و یا هیچ رانتی به کسی نمی‌دهیم، اما از اقتصاد صادرات‌محور پشتیبانی می‌کنیم و عملا با دو پارادایم مختلف روبه‌رو هستیم، امروز تعداد زیادی هواپیمای زمین‌گیر با مشکل موتور در کشور وجود دارد. استفاده از پتانسیل‌های لجستیکی سرزمین در تعاملات اقتصادی بسیار اهمیت دارد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->